> Projektek / Projektek / Journey of ThisAbility

Journey of ThisAbility

youth in action logo

erasmus+

 

„…Mert hiszünk abban, hogy az emberek belső erősségeinek tudatosítása hozzásegítenek önmaguk megismeréséhez és erőt ad, hogy másoknak is mutassák ezt meg. Mert azt szeretnénk, hogy lehetőséget kapjon mindenki a saját erejük felfedezésében és ösztönözze őket az álmaik követésére.”

A tíz napos ifjúsági csereprogramnak az Outward Bound Romania adott otthont a szovátai Nemzetközi Ifjúsági Központban, szakképzett trénerek által biztosítva a színvonalas programot. A résztvevő fiataloknak érdekes és szokatlan kihívásokban volt részük, amelyek célja, hogy a környezetünkben élő mozgássérülteket, akiket másságuk miatt a társadalom többnyire háttérbe szorít, elősegítse a változás terén. A program során expedícióra indultak, tábort ütöttek a szabadban, kötélkerti tevékenységekben vettek részt, de maradt idő önreflexióra, és a projektmenedzsment alapjainak elsajátítására is. Mindezen tevékenységek célja, hogy ezek a fiatalok mélyebb önismeretre tegyenek szert, növekedjen a saját magukba- és társaikba vetett bizalom, táguljanak személyes határaik és felszínre kerüljenek rejtett képességeik. A programon szerzett tapasztalat segítség lehet a mindennapi életükben, érdekeik érvényesítésében, véleményük kinyilvánításában, jogaikért való küzdésben és az aktívabb társadalmi szerepvállalásban. Egészséges társaik - a fent felsoroltak mellett - megtapasztalhatják milyen a sérültek világa.

Szováta város lakóival is kapcsolatba kerültek a csereprogram résztvevői, matricákat osztogatva a járókelőknek, amellyel felhívták az emberek figyelmét arra, hogy mindenkinek adódik lehetőség - legyen akár mozgássérült vagy sem, a kitartás és az összetartás sokkal fontosabb, és senkinek sem kell feladni az álmait.

A Journey of ThisAbility ifjúsági csereprogram az Európai Bizottság – Fiatalok Lendületben program támogatásával valósult meg.

Projektfelelős:
Blizik Anitta
anitta@outwardbound.ro