> Programjaink / Iskolák / Kenu és biciklitábor

Kenu és biciklitábor

Tedd próbára magad vízen és szárazföldön! Ha nyitott vagy új élményekkel gazdagodni, gyere el és próbáld ki a kenuban evezést és tutajozást, sátorozz tóparton, és tekerj le velünk több kilométert biciklin!

Célcsoport: 14-18 évesek
Periódus:
 6 naptári nap
Helyszín: Outward Bound Ifjúsági Központ, Szováta - Bözöd

A tábort minimum 10 fő részvételével tartjuk meg.


Nézd meg a fotókat a kenu-biciklis táborainkról!

Kenu és bicikli tábor Szovátán és Bözödön       Indulás előtt: készen állunk a biciklitúrára!                           2014                                                            2013

Célkitűzések:
- személyiség- és önbizalomfejlesztés
- felelősségtudat és pozitív gondolkodás fejlesztése
- fizikai és szellemi tűrőképesség fejlesztése
- Szováta és Bözöd között fekvő természeti tájak megismerése
- környezeti nevelés
- csapatépítés és új barátságok kialakulásának lehetősége
- túlélési technikák elsajátítása

Program:
A hagyományos Outward Bound kihívásokkal teli interaktív, személyiségfejlesztő, csapatépítő játékain, kötélkerti tevékenységein kívül a résztvevők kerékpártúrán és vízi tevékenységeken vesznek részt.

A kerékpártúra Szovátáról, Siklódon keresztül Bözödre vezet, tábort verünk a fürdőzők és horgászok által közkedvelt Bözödi-tó partján. Katamaránokat/tutajokat építünk, amelyeket kipróbálunk a vízen és megtanulunk evezni. Ezután résztveszünk egy kenus vízi expedíción, majd az azt követő napon visszaülünk a biciklikre és Bekecsre tekerünk, ahol letáborozunk. Másnap visszatérünk a kiindulópontunkhoz, azaz Szovátára az Outward Bound Ifjúsági Központba. A táv hossza kb. 100 km, amely alatt túlélési technikákat tanulhatsz meg, és tesztelheted a fizikai és szellemi határaidat.

Kapcsolattartó:
Forrai Ildikó Beáta

tel/fax: 0265-250.939
mobil: 0769-224.290
e-mail: info@outwardbound.ro