> Projektek / Ifjúsági projektek / No Limits!

No Limits!


NO LIMITS! - Training for Youth Workers Working with Young People with Physical Disabilities

Sikeresen zárult az Outward Bound Románia által megszervezett képzés, amely július 1 és 10 között 24 résztvevővel került megrendezésre a szovátai Outward Bound Nemzetközi Ifjúsági központban. A képzés az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben (Youth in Action) programjának támogatásával és a német Outward Bound közreműködésével valósulhatott meg.

Amint a projekt címe is sugallja, a képzés fő célja az volt, hogy a résztvevők saját bőrükön megtapasztalják, hogy valóban nincsenek határaink, és hogy megtanulják alkalmazni az outdoor és élménypedagógiai módszereket a speciális szükségletű személyekkel való munkában.

A képzésen olyan portugál, szlovák, cseh, bolgár, lengyel, belga, magyar és román fiatalok vettek részt, akik az élménypedagógia területén tevékenykednek vagy a speciális szükségletű személyekkel dolgoznak nap mint nap.

A Vargancsik Iringó (OB Románia) és Kristina Wetter (OB Németország) élménypedagógusok által vezetett képzés sajátélménnyel kezdődött, ami hozzásegítette a résztvevőket ahhoz, hogy hozzászokjanak, megértsék a speciális szükségletű emberek helyzetét, majd egy, a mozgássérültek számára kidolgozott magas kötélkerti elem megépítésével folytatódott, és végül a speciális szükségletű csoportnak megtervezett és megtartott programban teljesedett ki. A képzés utolsó előtti napján, pénteken, az Alpha Transilvánia alapítvánnyal való együttműködésnek köszönhetően részt vett a programban 11 speciális szükségletű fiatal is, köztük mozgássérültek, mentális sérültek, akiknek a nemzetközi résztvevőcsoport a tanultak figyelembe vételével egy félnapos programot készített elő és bonyolított le.

A program eredményességét igazolja a résztvevők lelkesedése a projekt megtervezésében és a sok mosoly, öröm, amely a tevékenységek során a sérültek arcáról sugárzott.

Trénerek:
Kristina Wetter - Outward Bound Germany
Iringó Vargancsik - Outward Bound Romania

A tréning helyszíne:
Outward Bound International Youth Center