> Projektek / Ifjúsági projektek / We are all entrepreneurs!

We are all entrepreneurs!

youth logo tineret logo
We are all entrepreneurs!

Periódus: 2012. augusztus 2-11.
Helyszín: Szováta, Outward Bound Romania Ifjúsági Központ és Görgényi havasok
Résztvevők: - nevelő otthonokban nevelkedett fiatalok
- családokban nevelkedett fiatalok
Partnerek: - Élményakadémia Közhasznú Egyesület, Magyarország
- Studio Zazitku-Outward Bound Szlovákia
- C.E. - Krisztusért és Egyházáért- Szövetség
- Budapest Fővárosi Önkormányzatának Gyermekotthona
- Gútai Gyermekotthon
Támogató: Az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben programja
A program fő célja a fiatalok vállalkózói kedvének a fejlesztése
Célkitűzéseink:
- személyiségfejlesztés
- motiváció fejlesztése
- projektmenedzsment elméleti és gyakorlati tanítása
- vállalkozói szellem fejlesztése
- önbizalom és másokba vetett bizalom fejlesztése
- együttműködési készség fejlesztése

Az Ifjúsági csere közel 40 résztvevője gyermekotthonokban illetve családokban nevelkednik és Románia, Magyarország valamint Szlovákia területéről érkeztett. Azért választottuk ezt a célcsoportot, mert a fiatalok, amikor kilépnek a gyermekotthonokból hirtelen elvesztik a biztos támogató hátteret és nehezen találják meg a helyüket. Abban szeretnénk őket segíteni, hogy fejlesztjük az önbizalmukat, másokba vetett bizalmukat, kommunikációs képességüket, döntéshozó képességüket, csapatmunkára való hajlamukat valamint elültetjük a tudatukban a projektmenedzsment alapjait.
A személyiségfejlesztés mellett elméleti és gyakorlati képzést kapnak a projekt megtervezéséről, kivitelezéséről és kiértékeléséről. Első körben a csapat összekovácsolásával és személyes készségeik fejlesztésével foglalkozunk az ismerkedő játékok, feladatmegoldó tevékenységek segítségével. Erősítjük az önbizalmukat és másokba vetett bizalmukat a kötélkerti tevékenységek során. Második lépésként elkezdjük csöpögtetni nekik a projektmenedzsmentről szóló elméleti tudást, amelyet kipróbálhatnak a 3 napos expedíció keretei között. Az elméleti tudást és a megszerzett tapasztalatokat felhasználva megvalósítanak majd 5-6 fős kiscsoportokban egy konkrét projektet, amely a tanfolyamunk csúcspontját képezi.
Hisszük, hogy tele hátizsákkal fognak tőlünk távozni, ami tudással, élménnyel, barátságokkal, önbizalommal, kezdeményező készséggel lesz megpakolva, és bátrabban mernek szembenézni, belevágni az új dolgokba.