> Projektek / Ifjúsági projektek / Your Disability, Your Opportunity!

Your Disability, Your Opportunity!

 

Periódus: 2011. április 9-18.
Helyszín: Szováta, Outward Bound Romania Ifjúsági Központ
Résztvevők:
- mozgássérült fiatalok

- egészséges fiatalok

Partnerek:
- Élményakadémia Közhasznú Egyesület, Magyarország

- Studio Zazitku- Outward Bound Szlovákia

Támogató: Az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben programja

A program célja: A projekt általános célja a kapcsolatteremtés a sérültek világa és az egészséges társaik, illetve a társadalom között.

Leírás:
Fontosnak tartjuk foglalkozni ezzel a kérdéskörrel, hiszen sok mozgássérült él a környezetünkben, akik gyakran szociálisan háttérbe szorítottak a gyengeségeik miatt. Célunk, hogy elősegítsük a változást ezen a téren: a csere folyamán lehetőségük lesz a mozgássérült fiataloknak jobban megismerni önmagukat, növelni az önbizalmukat és a másokba vetett bizalmukat, tágítani határaikat és megélni a képességeiket, ami segíteni fogja őket a mindennapi életükben érdekeik érvényesítésében, véleményük kinyilvánításában, jogaikért való küzdésben és a aktívabb társadalmi szerepvállalásban. Egészséges társaik a fent felsoroltak mellett megtapasztalhatják milyen a sérültek világ, mit jelent nekik a megfelelő módon segíteni.
Az élménypedagógiát hívjuk segítségül céljaink megvalósítására. A cselekedve tanulás, a tapasztalatokból való építkezés és a kihívásokkal való szembenézés szolgál az együtt töltött 1O nap szakmai alapjául.

Videó a programról

Program koordinátor: Vajda Kinga
Tel.: 0769-224283
Email: kinga@outwardbound.ro